Lokale initiatieven

Vastleggen in volledig scherm 21-7-2017 101702.bmp

Inwoners van de gemeente Berg en Dal kunnen samen met bedrijven via een coöperatie investeren in zonnepanelen op een ander dak (dan het dak van de eigen woning), bijvoorbeeld op een bedrijfsdak, sporthal of gemeentewerf. Doordat meerdere daken verspreid over de gemeente Berg en Dal  in aanmerking komen, kan bijna iedereen mee doen. Samen energie opwekken wordt gerealiseerd via de zogenaamde Postcoderoosregeling, officieel “Regeling Verlaagd Tarief” genoemd.  Dit is een fiscale regeling waarbij je 15 jaar lang geen energiebelasting incl. btw betaalt over het aandeel zonne-energie  waarin je participeert via een lokale energiecoöperatie. Dat scheelt ca. 11 cent per kWh.

In de gemeente Berg en Dal is Energierijck Berg en Dal de lokale energiecoöperatie in oprichting. Bij voldoende deelnemers (minimaal 50) wordt de energiecoöperatie in het najaar 2017 daadwerkelijk opgericht met en door de leden.

Eind september en begin oktober organiseren we informatieavonden over het samen opwekken van duurzame energie via de Postcoderoos in Berg en Dal. Komt u ook langs in Groesbeek – Gemeentehuis (26/9), Beek – Kulturhus (3/10) of Millingen aan de Rijn – Kulturhus (5/10). Inloop vanaf 19:30 uur.

Heb jij nu al interesse en/of wil je meer weten? Vul dan het contactformulier in op www.energierijck.nl.