Toekomstbestendig Wonen Lening

(Voorheen Duurzaamheidslening en Blijverslening)

Wilt u uw huis duurzamer maken, klaar voor de toekomst, asbestvrij of kwalitatief beter? Dan kost dat vaak (veel) geld. De provincie Gelderland en de gemeente Berg en Dal bieden u de mogelijkheid om een aantrekkelijke lening af te sluiten voor het verbeteren van uw huis: de ‘Toekomstbestendig Wonen Lening’. Heeft u een nieuwbouwhuis en wilt u deze bijvoorbeeld aardgasvrij maken? Dan kunt u ook gebruik maken van deze lening.
De Toekomstbestendig Wonen Lening komt in de plaats van 4 andere leningen. Dit bespaart u veel uitzoekwerk. U hoeft niet meer uit te zoeken welke lening voor uw woonwens geschikt is. U hoeft ook nog maar 1 aanvraag te doen.  De maatregelen die voor deze regeling in aanmerking komen zijn: energie, levensloopbestendigheid, funderingsherstel of asbestsanering. Vertrekpunt voor de regeling is duurzaamheid, daarom moet het wel altijd gaan om een energiebesparende of – opwekkende maatregel. >>> >>>

Wilt u weten welke landelijke en provinciale regelingen er zijn? Kijk dan op www.energiesubsidiewijzer.nl

Subsidie afkoppelen regenpijp in Berg en Dal
Berg en Dal heeft een nieuwe subsidieregeling! Je kunt subsidie krijgen als je de regenpijp losmaakt van het riool. Door je regenpijp los te maken kan regenwater in je tuin stromen en verdwijnt het niet meer in het riool. Check de afkoppelsubsidie.