Op deze pagina vindt u alle financiële regelingen van de gemeente Berg en Dal die u kunnen helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Wilt u ook weten welke landelijke en provinciale regelingen er zijn? Kijk dan op www.energiesubsidiewijzer.nl .

Duurzaamheidslening

Een duurzaamheidslening is een lening met flinke korting op de rente. De lening is bedoeld voor de financiering van energiebesparende maatregelen in en aan uw woning of deelname aan een postcoderoos-project.

De gemeente Berg en Dal heeft vanaf 1 januari 2018 een fonds, waaruit duurzaamheidsleningen kunnen worden verstrekt. Daarvoor werkt de gemeente samen met Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). SVn behandelt uw aanvraag, doet de financiële toets (die bepaalt of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor de lening) en verstrekt de lening.

LET OP: De digitale manier van aanvragen zo als het bij de gemeente gebeurde is per 1 maart 2018 niet meer mogelijk. Per 1 april is er een nieuwe digitale omgeving bij de SVn. Om onnodig administratief werk te voorkomen is het gedurende vier weken niet mogelijk een aanvraag te doen. U kunt weer subsidie aanvragen vanaf 1 april. 

Klik op deze link voor meer informatie over de duurzaamheidslening, of deze aan te vragen.

Subsidie energiebesparende maatregelen

De gemeente Berg en Dal stimuleert inwoners om hun woningen energiezuinig te maken en om meer duurzame energie te gebruiken. Daarom is hiervoor subsidie mogelijk. De subsidie bedraagt een derde van de kosten met een maximum van € 500,- per maatregel.

Wilt u uw huis isoleren en/of zonnepanelen installeren en kunt u daarbij wel een extra steuntje gebruiken? De subsidieregeling geldt voor het nemen van energiebesparende maatregelen vanaf 1 januari 2018. Deze subsidie is bestemd voor bewoners van een woning (ook huurders) en geldt voor het aanbrengen van dakisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie (inclusief spouwmuurisolatie) voor nog niet geïsoleerde muren van een woning. Ook het vervangen van dubbelglas door HR++ glas (of beter) komt in aanmerking én het plaatsen van zonnepanelen.
Klik op deze link om de subsidie aan te vragen.