Lokale initiatieven

Energiecoöperatie EnergieVoorVier
Energiecoöperatie EnergieVoorVier wil inwoners verenigen om samen duurzaam te ontwikkelen. Met respect voor het oude en ruimte voor het nieuwe! EnergieVoorVier is opgericht door inwoners, is van de inwoners en is er voor de inwoners!
https://www.energievoorvier.nl/

 

Wilt u (samen) zonnepanelen? Laat het weten aan Joop Pors!
Joop Pors is gepensioneerd en geeft gratis advies en informatie bij mensen thuis over het plaatsen van zonnepanelen.
Joop heeft samen met de buren, voor hun zes woningen, zonnepanelen aangeschaft. Inmiddels wekken zij hun stroom duurzaam op en betalen ze bijna niets meer aan de energiemaatschappij. Doordat ze dit samen hebben aangepakt, konden ze voordelig inkopen en hebben de zonnepanelen een mooie uniforme uitstraling op de daken. En wist u dat zonnepanelen een veel hoger rendement geven dan een spaarrekening?
Joop wil zich nu vrijwillig inzetten om dorpsgenoten te helpen ditzelfde te doen!
Bent u geïnteresseerd? Neem gerust contact met hem op voor meer informatie, dan stuurt hij u zijn stappenplan en helpt verder! U kunt Joop bereiken via zonnigeburen@gmail.com of telefoonnummer 06-50635608.

Movements Group
Samenwerkende partijen op het gebied van duurzaamheid en innovatie vind je op de website https://www.movements.nl/

Appeltaartgesprek
Een informatieavond over energie besparen bij u thuis.

Hoe werkt het?
U krijgt een appeltaart en nodigt uw buren uit voor een informatief gesprek met een onafhankelijke energie-adviseur over energie besparen. Eerder op de avond heeft u samen met een bouwkundig geschoold energieadviseur door uw huis (ca. 45 min.) rondgekeken of en waar en hoe energie te besparen valt. Wonen uw buren in een vergelijkbaar huis? Ook voor hen is het interessant te horen wat de energieadviseur ziet aan besparingskansen. Ook als ze niet in een zelfde soort huis wonen blijft er genoeg te bepraten, te vragen, ervaringen te delen en tips van de energieadviseur te krijgen. Nieuwe subsidieregelingen én ‘gasloos de toekomst in’ komen ook zeker aan de orde.

Meer voordeel?
Willen uw buren net als u ook zonnepanelen of bijv. vloerisolatie? Als u samen met uw buren doet, kan dat zeker winst opleveren. Bijvoorbeeld door als twee buren tegelijk zonnepanelen aanschaffen, kan de installateur in één dag twee daken doen. Dat scheelt in de kosten!

Gratis onafhankelijk energieadvies
Het advies dat in het appeltaartgesprek wordt opgesteld in de vorm van een E-scan, is voor de woning van de gastheer of gastvrouw. Dit gesprek is gratis. Als u voor uw eigen woning een E-scan wenst, zonder appeltaart met uw buren, dan zijn daar kosten aan verbonden die de gemeente vergoedt. Voor meer informatie, neem contact op met Loket Duurzaam Wonen Plus.
Het appeltaartgesprek wordt u aangeboden door de gemeente Wijchen en de gemeente Beuningen.

Informatie bij Laurette Bulkens, energie adviseur. Tel. 06 25494276, email: info@letteadvies.nl

 

Buurtinitiatief De Duivenkamp

Vrijwilligersorganisatie Het Dijkmagazijn Natuur en Milieueducatie

Groenwedstrijd Entente Florare en de biogasinstallatie van de ARN

CO2-footprint Beuningen on Ice