Lokale initiatieven

Duurzaam Wonen Web
De gemeenten Wijchen en Beuningen slaan met een aantal lokale ondernemers onder de noemer ‘Duurzaamwonenweb’ de handen ineen. Zij vormen het lokale aanspreekpunt als het gata om duurzaam wonen en gaan voor een optimaal mogelijk energiezuinig rendement. Zij geven advies bij u aan de tafel, met of zonder appeltaart.
Kijk voor meer informatie op de website van Duurzaamwonenweb.

NovioVolta
NovioVolta is de lokale duurzame energiecoöperatie voor Nijmegen en omgeving. Ze richten zich op de verduurzaming van woningen, straten en wijken. Bij NovioVolta kun je ook terecht voor je eigen lokaal opgewekte duurzame energie.

Kijk op http://www.noviovolta.nl/ voor meer informatie.

Movements Group
Samenwerkende partijen op het gebied van duurzaamheid en innovatie vind je op de website https://www.movements.nl/

Appeltaartgesprek
Een informatieavond over energie besparen bij u thuis.

Hoe werkt het?
U krijgt een appeltaart en nodigt uw buren uit voor een informatief gesprek met een onafhankelijke energie-adviseur over energie besparen. Eerder op de avond heeft u samen met een bouwkundig geschoold energieadviseur door uw huis (ca. 45 min.) rondgekeken of en waar en hoe energie te besparen valt. Wonen uw buren in een vergelijkbaar huis? Ook voor hen is het interessant te horen wat de energieadviseur ziet aan besparingskansen. Ook als ze niet in een zelfde soort huis wonen blijft er genoeg te bepraten, te vragen, ervaringen te delen en tips van de energieadviseur te krijgen. Nieuwe subsidieregelingen én ‘gasloos de toekomst in’ komen ook zeker aan de orde.

Meer voordeel?
Willen uw buren net als u ook zonnepanelen of bijv. vloerisolatie? Als u samen met uw buren doet, kan dat zeker winst opleveren. Bijvoorbeeld door als twee buren tegelijk zonnepanelen aanschaffen, kan de installateur in één dag twee daken doen. Dat scheelt in de kosten!

Gratis onafhankelijk energieadvies
Het advies dat in het appeltaartgesprek wordt opgesteld in de vorm van een E-scan, is voor de woning van de gastheer of gastvrouw. Dit gesprek is gratis. Als u voor uw eigen woning een E-scan wenst zonder appeltaart met uw buren, dan zijn daar kosten aan verbonden.
Het appeltaartgesprek wordt u aangeboden door de gemeente Wijchen en Beuningen en het bedrijvencollectief Duurzaam Wonen Web (www.duurzaamwonenweb.nl). Samen willen we de particuliere woningbezitter stimuleren om de energiebesparing op te pakken.

Meer informatie over de appeltaartgesprekken vind je op informatie-appeltaartgesprek-v3

Informatie bij Laurette Bulkens, energie adviseur. Tel. 06 25494276, email: info@letteadvies.nl of vul het invulformulier in op: http://www.duurzaamwonenweb.nl/appeltaartgesprek/

Buurtinitiatief De Duivenkamp

Vrijwilligersorganisatie Het Dijkmagazijn Natuur en Milieueducatie

Groenwedstrijd Entente Florare en de biogasinstallatie van de ARN

CO2-footprint Beuningen on Ice