Lokale initiatieven

Energiecafé Molenhoek

Het Energiecafé Molenhoek is een laagdrempelige en regelmatig terugkerende bijeenkomst van inwoners die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid. Vanuit het Energiecafé worden via werkgroepen verschillende initiatieven gestart. Tijdens een Energiecafé geven inwoners en deskundigen presentaties, vertellen werkgroepen over hun voortgang en wordt gebrainstormd over nieuwe plannen. Op dit moment zijn er twee acties waarbij u zich aan kunt sluiten.


UW HUIS ISOLEREN MET KORTING ÉN SUBSIDIE: DOET U MEE?

Energiecafé Molenhoek in Mook en Middelaar startte per 1 november 2019 een nieuwe isolatieactie i.v.m. de nieuwe landelijke regeling Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), die per 15 augustus 2019 weer werd opengesteld. De isolatieactie loopt tot 31 december 2020.

Met HR++ of triple glas woont u comfortabeler: u heeft geen tocht en kou bij de ramen en geen condensvorming. Ook spouwmuur/dak/vloerisolatie is een prima eerste besparingsmaatregel. Het houdt in de herfst en winter de warmte binnen en ’s zomers de warmte buiten. Het levert u ook nog een lagere gasrekening op! En u helpt het klimaat, want u veroorzaakt minder CO2-uitstoot.

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft Energiecafé Mook en Middelaar al wat voorwerk gedaan. In samenwerking met Duurzaam Hees (Nijmegen) en een onafhankelijk adviseur (Nibag) hebben ze offertes van leveranciers voor isolatieglas en kozijnen (hout en kunststof) vergeleken.

Na een zorgvuldig selectieproces hebben Energiecafé Molenhoek en Duurzaam Hees gezamenlijk de leverancier RoRi (Molenhoek) gekozen voor kunststof/houten kozijnen en HR++/triple glas en de leverancier Duits Isolatie (Nijmegen) voor spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Kortingen       
vloerisolatie (Duits Isolatie) 15-17%
spouwmuurisolatie (Duits Isolatie) 20-25%
dakisolatie (Duits Isolatie) 15-17%
vervangen van kozijnen door kunststof/houten kozijnen (RoRi) 8%
leveren en monteren van HR++ of triple glas (RoRi) 5%

Inwoners in gemeente Mook en Middelaar kunnen zich bij RoRi gratis aanmelden via telefoon (024-6636716), e-mail (info@rorikozijnen.nl) of website (http://www.rorikozijnen.nl/contact/ om een vrijblijvende
offerte aan te vragen. Gebruik de speciale kortingscode #ECMMRORI om in aanmerking te komen voor de korting.

Inwoners in gemeente Mook en Middelaar kunnen zich bij Duits isolatie gratis aanmelden via telefoon (024-3734711), e-mail (info@duitsisolatie.nl) of website (https://duitsisolatie.nl/contact om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Subsidie
Als je twee isolatiemaatregelen neemt kun je bovendien gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), dit maakt isoleren extra aantrekkelijk. Loket Duurzaam Wonen Plus geeft persoonlijk advies over de provinciale stimuleringslening Duurzaam Thuis en subsidiemogelijkheden.

Contact
Het contact verloopt direct tussen de bewoner en betreffende leveranciers, zonder tussenkomst van Energiecafé Molenhoek. Na aanmelding komt een adviseur geheel VRIJBLIJVEND en KOSTELOOS bij u langs voor een offerte en advies op maat.

Het Energiecafé biedt de bewoners aan om _indien gewenst_ de offerte te controleren op de afspraken die zij met de leveranciers heeft gemaakt. Een verzoek om controle kan dan, samen met de te controleren offerte, worden verstuurd naar info@energiecafemolenhoek.nl.

Vragen?
Vragen aan leveranciers over huisbezoek, offerte, planning en materialen kunnen direct aan de leveranciers worden gericht. Vragen aan Energiecafé Molenhoek over de collectieve inkoopactie kunnen worden
gesteld via info@energiecafemolenhoek.nl.

www.energiecafemookenmiddelaar.nl

 


ZONNEPANELENACTIE 2020

Het is nog steeds erg interessant om te investeren in zonnepanelen. Zelfs zonder spaargeld zijn er mogelijkheden! Naast het financiële voordeel levert het ook een bijdrage aan de verduurzaming van de gemeente.

Alle benodigde informatie staat nu op de website van het Energiecafé. Vragen naar aanleiding hiervan kunnen via info@energiecafemookenmiddelaar.nl worden gesteld. De antwoorden op veelgestelde vragen zullen op de website worden gepubliceerd.

Bij de vorige actie is het Energiecafé, na een zorgvuldige selectie, een samenwerking aangegaan met de firma Solar2Led uit Nijmegen. Deze heeft nu opnieuw een aantrekkelijk aanbod met korting samengesteld voor bewoners van Mook en Middelaar. Alle inwoners van Mook en Middelaar kunnen zich bij Solar2Led gratis aanmelden via telefoon (024-3601065), e-mail (info@solar2led.nl) of contactformulier (https://solar2led.nl/contact-formulier/) om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Vermeld bij contact met Solar2Led de actie van het Energiecafé Mook en Middelaar om te profiteren van de actiekorting. Het contact verloopt verder direct tussen de bewoner en Solar2Led, zonder tussenkomst van Energiecafé.

Het Energiecafé biedt de bewoners aan om – indien gewenst – de offerte te controleren op de afspraken die zij met Solar2Led heeft gemaakt. Een verzoek om controle kan dan, samen met de te controleren offerte, worden verstuurd naar info@energiecafemookenmiddelaar.nl.