Lokale initiatieven

ENERGIECOACHES OVERBETUWE

Op dit moment zijn er 17 energiecoaches in Overbetuwe werkzaam voor energiegesprekken bij mensen thuis.
De energiecoaches gaan energie-advies geven aan buurtgenoten. Bijvoorbeeld over hoe ze om kunnen gaan met verwarming, verlichting, ventilatie. Ook geef hij/zij advies over mogelijke besparingen of energieopwekking.
Kijk hier voor meer informatie: https://overbetuweduurzaam.nl/

WATBETERS

Onder leiding van de dorpsraad Heteren hebben de gemeent en scholen het initiatief WATBETERS van de grond getrokken. Het initiatief gaat om ‘WATBETERS’¬†doen met energie. In Heteren hebben ze becijferd dat de 2.000 huishoudens daar in de komende 15 jaar zo’n 77 miljoen euro gaan uitgeven aan energie als ze niets doen. Met WATBETERS willen ze daar een kwart van af halen. Voor lagere energielasten en een mooiere toekomst. Door zelf energie op te wekken, te regelen en straks ook zelf in te kopen met als hoger doel: kinderen een groen en leefbaar dorp te geven.

Meer informatie over WATBETERS vindt u op de website van het initiatief.

BE Positief

Een integrale aanpak om bedrijven op bedrijventerreinen duurzamer te maken. Dat is wat BE Positief te bieden heeft. De Aam en de Merm in Overbetuwe gaan starten waarna de andere bedrijventerreinen zullen volgen.

Het bestuur van Stichting Parkmanagement Overbetuwe heeft de keuze gemaakt om aan te sluiten bij het BE Positief project en er voortvarend mee aan de slag te gaan.

Meer informatie over het BE Positief project vindt u op de website van dit initiatief.