Lokale initiatieven

Ons groene gezicht, samen duurzaam in Wijchen

In de gemeente Wijchen zijn inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) instellingen steeds meer en vaker met duurzaamheid bezig. De gemeente wil alle initiatieven steunen en stimuleren, om zo samen te werken aan duurzaam leven, wonen en werken in de gemeente. De gemeente heeft daarom de campagne ‘Ons groene gezicht, samen duurzaam in Wijchen’ gelanceerd. Ons groene gezicht is hét platform waarop iedereen zijn groene verhaal kan delen. Of het nu gaat om grote aanpassingen of kleine veranderingen. Denk daarbij aan afval scheiden, isolatie, watergebruik, planten in de tuin enzovoort. Op de website van Ons groene gezicht vind je daarom ook algemene informatie over de verschillende manieren waarop je duurzaam
kunt leven, wonen en werken. Samen maken we het verschil. We laten elkaar Ons groene gezicht zien! Iedereen in de gemeente Wijchen mag zijn groene gezicht laten zien. Ook u kunt meedoen! Op www.onsgroenegezicht.nl vindt je meer informatie en de spelregels.

Duurzaam Wonen Web
De gemeenten Wijchen en Beuningen slaan met een aantal lokale ondernemers onder de noemer ‘Duurzaamwonenweb’ de handen ineen. Zij vormen het lokale aanspreekpunt als het gata om duurzaam wonen en gaan voor een optimaal mogelijk energiezuinig rendement. Zij geven advies bij u aan de tafel, met of zonder appeltaart.
Kijk voor meer informatie op de website van Duurzaamwonenweb http://www.duurzaamwonenweb.nl/

Appeltaartgesprek
Een informatieavond over energie besparen bij u thuis.

Hoe werkt het?
U krijgt een appeltaart en nodigt uw buren uit voor een informatief gesprek met een onafhankelijke energie-adviseur over energie besparen. Eerder op de avond heeft u samen met een bouwkundig geschoold energieadviseur door uw huis (ca. 45 min.) rondgekeken of en waar en hoe energie te besparen valt. Wonen uw buren in een vergelijkbaar huis? Ook voor hen is het interessant te horen wat de energieadviseur ziet aan besparingskansen. Ook als ze niet in een zelfde soort huis wonen blijft er genoeg te bepraten, te vragen, ervaringen te delen en tips van de energieadviseur te krijgen. Nieuwe subsidieregelingen én ‘gasloos de toekomst in’ komen ook zeker aan de orde.

Meer voordeel?
Willen uw buren net als u ook zonnepanelen of bijv. vloerisolatie? Als u samen met uw buren doet, kan dat zeker winst opleveren. Bijvoorbeeld door als twee buren tegelijk zonnepanelen aanschaffen, kan de installateur in één dag twee daken doen. Dat scheelt in de kosten!

Gratis onafhankelijk energieadvies.
Het advies dat in het appeltaartgesprek wordt opgesteld in de vorm van een E-scan, is voor de woning van de gastheer of gastvrouw. Dit gesprek is gratis. Als u voor uw eigen woning een E-scan wenst zonder appeltaart met uw buren, dan zijn daar kosten aan verbonden.
Het appeltaartgesprek wordt u aangeboden door de gemeente Wijchen en Beuningenen.

Informatie bij Laurette Bulkens, energie adviseur. Tel. 06 25494276, email: info@letteadvies.nl.